Доставка

Доставката на поръчаните стоки се осъществява чрез собствен транспорт на www.avtoparts.bg или чрез куриер до посочен от Клиента офис или адрес за доставка на територията на Република България. Доставката е за сметка на Клиента, освен ако противното не е изрично указано на www.avtoparts.bg.

(2) Преди изпращане на поръчаната стока, www.avtoparts.bg има право да се свърже с Клиента на посочения от него телефон, с цел уточняване на детайли за поръчката и/или доставката.

(3) www.avtoparts.bg не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Клиентът е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

(4) В случаите, когато е уговорено предварително плащане, поръчката се изпраща 3-5 дни след получаване на плащането. Ако Клиентът иска поръчката му да пристигне преди определена дата, той изпраща запитване дали това е възможно.

Когато доставката е със собствен транспорт в рамките, очертани от Околовръстния път на град Стара Загора, тя се извършва до адрес посочен от Клиента. Поръчки, направени до 12:00 часа, се изпълняват в рамките на същия или следващия работен ден.

(2) Разходите за доставка са за сметка на Потребителя, като цената е 10 лв.

(3) При невъзможност за доставка с автомобили на www.avtoparts.bg, поръчаната стока е възможно да бъде изпратена по куриер, като обявената цена за доставка няма да бъде надвишена.

(4) За доставка за страната се прилагат условията, предвидени от куриера, както и съответното приложимо българско законодателство. Куриерът носи отговроност за своевременната и точна доставка на стоката.

(5) Поръчки направени до 17:00 часа, се изпращат чрез куриерска фирма ЕКОНТ в рамките на същият или на следващия работен ден, но не по-късно от три работни дни.

(6) Пратките се изпращат за сметка на получателя.

(7) Цената на доставката се определя от куриерската фирма ЕКОНТ и е според теглото на поръчаната стока и другите условия, приложими към услугите и цените на ЕКОНТ.

(8) Цените за доставка, които се калкулират на сайта http://www.econt.com/tariff-calculator/ при извършване на поръчката от Ваша страна, са ориентировъчни. Възможно е да има разлика в крайната цена на куриерската услуга, която се определя от ЕКОНТ, а не от наша страна.

Поръчаните стоки се доставят срещу подпис, като по-големите пратки (по преценка на куриера) се доставят до входа на сградата.

(2) Клиентът е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Клиентът не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

При невъзможност или затруднение за връчване лично на адресата, пратките се връчват както следва:

а) за служебен адрес – на лице с месторабота на адреса, като се отбелязва името на лицето, получило пратката;

б) за домашен адрес – на член на домакинството, като се отбелязва името на лицето, получило пратката.

(2) При невъзможност за връчване на пратката, настъпила не по вина на www.avtoparts.bg или куриера, лицето, извършващо доставката, се обажда на посочения от Клиента телефон за контакт, за да бъде уточнено от кой офис на куриера Клиентът може да получи доставката.

(3) При невъзможност да се установи контакт с Клиента, договорът за продажба от разстояние автоматично се разваля.

При извършване на международни доставки, приложими са правилата за доставка и получаване на пратки на съответната национална пощенска служба, както и на съответното национално законодателство на държавата, в която се намира получателят на стоките.

(2) Всички импортни такси при внасянето на стоката са за сметка на Клиента. Клиентът не може да иска възстановяване на цената, ако е отказал да плати импортните такси или да получи пратката.

 www.avtoparts.bg си запазва правото да променя наличните методи на доставка и плащане и/или условията по тях по всяко време чрез публикуване на наличните методи на доставка и плащане на уебсайта без друго известие.